Parlementair werk

In het Vlaams Parlement ben ik actief in die beleidsdomeinen die me na aan het hart liggen. Ik ben voorzitter van de commissie Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen, vast lid van de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en plaatsvervangend lid van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken en de commissie Economie.

Binnen de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin leg ik me toe op het domein Jongerenwelzijn. Ik ben voornamelijk bezig met adoptie en pleegzorg. Daarnaast zet ik me in voor Integrale Jeugdhulp.

Als plaatsvervangend lid in de commissie Economie kan ik terugvallen op mijn expertise/ervaringen als ondernemer. Mijn focus ligt in deze commissie op innovatie en lokale economie. In de commissie Mobiliteit en Openbare Werken probeer ik dan weer sterk te focussen op de verkeersveiligheid op de Vlaamse wegen.

Naast dit alles heb ik ook nog bijzondere belangstelling voor alle dossiers die betrekking hebben op Leuven en omstreken.

Hieronder vind je het overzicht van mijn meest recente parlementaire initiatieven. Mocht je hierover meer uitleg willen, kan je gerust een bericht achterlaten op de contactpagina.

Wens je op de hoogte te blijven van mijn activiteiten in het Vlaams Parlement, schrijf je dan in op mijn persoonlijke nieuwsbrief.

Recent ingediende documenten

Voorstel van decreet tot wijziging van het decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid en van het decreet van 29 mei 2020 tot organisatie van de meldingsplicht en het contactonderzoek in het kader van COVID-19

van Katrien Schryvers, Elke Sleurs, Freya Saeys, Lorin Parys, Maaike De Rudder en Koen Daniëls
488 (2020-2021) nr. 1

Voorstel van resolutie over tussentijdse conclusies en aanbevelingen van de commissie ad hoc voor de Evaluatie en Verdere Uitvoering van het Vlaamse Coronabeleid, inzake ouderenzorg en contactopsporing in functie van een tweede golf

van Björn Rzoska, Lorin Parys, Katrien Schryvers, Freya Saeys en Hannes Anaf
442 (2019-2020) nr. 1

Voorstel van decreet tot wijziging van artikel 48 van het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp, wat de leeftijd voor plaatsing in een pleeggezin betreft

van Lorin Parys, Katrien Schryvers, Freya Saeys, Katja Verheyen, Maaike De Rudder en Tine van der Vloet
413 (2019-2020) nr. 1

Recente vragen

Schriftelijke vraag Beleidsdomein Welzijn - Consultancycontracten

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke (Vraag en antwoord)
18 (2020-2021)

Schriftelijke vraag Woonzorglijn - Coronaklachten

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke (Vraag en antwoord)
14 (2020-2021)

Schriftelijke vraag Residentiële jeugdhulp - Coronamaatregelen

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke (Vraag en antwoord)
3 (2020-2021)

Recente tussenkomsten

Actualiteitsdebat over de personeelsuitval in de woonzorgcentra door de coronacrisis

met Lorin Parys, Wouter Beke, Ann De Martelaer, Hannelore Goeman, Maurits Vande Reyde, Katrien Schryvers, Jeremie Vaneeckhout, Lise Vandecasteele, Koen Daniëls, Robrecht Bothuyne, Stefaan Sintobin, Jan Jambon, Brecht Warnez, Immanuel De Reuse, Hannes Anaf, Freya Saeys, Maaike De Rudder, Ann De Martelaer, Stefaan Sintobin, Robrecht Bothuyne, Katrien Schryvers, Koen Daniëls, Lorin Parys, Freya Saeys, Hannes Anaf, Maaike De Rudder, Hannelore Goeman, Lise Vandecasteele, Maurits Vande Reyde, Jeremie Vaneeckhout, Immanuel De Reuse, Jan Jambon, Wouter Beke en Brecht Warnez
6 (2020-2021)

Vraag om uitleg over de werving van 1500 voltijdsequivalenten voor psychologische ondersteuning van zorgmedewerkers

van Lise Vandecasteele aan minister Wouter Beke
621 (2020-2021)

Vraag om uitleg over de werving van extra personeel in de woonzorgcentra

van Lise Vandecasteele aan minister Wouter Beke
622 (2020-2021)
Bevat overheidsinformatie verkregen van het Vlaams Parlement onder de Gratis Open Data Licentie Vlaanderen v. 1.2