Volgend jaar start bouw fietsbrug, die mogelijk aftakking naar luchthaven krijgt

Door Lorin Parys op 12 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid, Vlaams-Brabant

Als alles volgens plan verloopt, begint in de tweede helft van volgend jaar de bouw van de fietsbrug over de Brusselse ring tussen Zaventem en Diegem. Nieuw aan het project is een mogelijke aftakking naar de luchthaven in de berm van de aansluiting naar de A201.

Wie nu tussen Leuven en Brussel fietst, kan gebruik maken van de hst-fietssnelweg, die voornamelijk langs de spoorlijn loopt. In Zaventem loopt die fietssnelweg echter dood op de Brusselse ring. Daarom zijn er al jaren plannen voor een fietsbrug over de snelweg tussen Zaventem en Diegem. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) liet na een parlementaire schriftelijke vraag van partijgenoot Lorin Parys weten dat de werken in de tweede helft van volgend jaar starten. "We hebben wat vertraging opgelopen, omdat het landschap naast de brug allesbehalve vlak loopt", aldus Weyts. "Daardoor zijn enkele complexe ingrepen nodig om de brug te kunnen bouwen. Dat vergt de nodige tijd. Maar de brug zou klaar moeten zijn in de loop van 2020."

Verbinding naar luchthaven

De brug zal niet alleen benut worden voor de hst-fietsroute tussen Leuven en Brussel, maar zal ook een verbinding naar de luchthaven vormen. Die verbinding zal in de berm van de aansluiting naar de A201 lopen. "De aansluiting was oorspronkelijk niet voorzien in het hst-fietsbrugproject, maar werd op aangeven van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het departement Mobiliteit en Openbare Werken (DMOW) als opportuun beschouwd als snelle verbinding naar de luchthaven", zegt de minister nog. "Nu zal onderzocht worden of de verbinding naar Brussels Airport samen met de fietsbrug aangelegd kan worden. Als er door die werken vertraging zou komen, dan wordt eerst de brug aangelegd en pas nadien de aftakking naar de luchthaven."

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is