Vlaanderen pompt 1,1 miljoen in op- en afritten Gasthuisberg

Door Lorin Parys op 10 februari 2016, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit
Gasthuisberg

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert 1,1 miljoen euro in een betere ontsluiting van de Gasthuisbergsite in Leuven. "Het verkeer zal vlotter en veiliger worden. Niet enkel voor wagens, maar ook voor fietsers", zegt Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA).

De Vlaamse regering heeft grote plannen met de Gasthuisbergsite in Leuven. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kondigde zopas aan dat hij 1,1 miljoen euro investeert in een betere ontsluiting van de site. Meer concreet wil de minister de op- en afritten van de E314 beter organiseren. De focus ligt op de op- en afritten, maar de weg op de brug wordt ook heringericht."

Niet enkel wagens profiteren van de investering. "Er wordt inderdaad eveneens geïnvesteerd in een veilige fietsverbinding naast de brug. Dat is goed nieuws voor de fietsende Leuvenaars", zegt Lorin Parys. "Met een betere infrastructuur voor fietsende studenten en pendelaars stimuleert Vlaanderen het positieve alternatief voor de auto."

250.000 euro in Meerdalboslaan

Minister Ben Weyts pompt ook geld in andere werkzaamheden in Leuven om het verkeer veiliger te maken. Er wordt 250.000 euro geïnvesteerd in de Meerdaalboslaan en nog eens 90.000 euro in het technisch lokaal in de Oostertunnel die onder het Martelarenplein in Leuven loopt. Bovendien komt N-VA Leuven binnenkort met een mobiliteitsplan voor Leuven zodat we het verkeer in onze stad beter en veiliger kunnen laten verlopen", besluit Parys.

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is