Vlaanderen investeert 2,5 miljoen euro extra in welzijn Vlaamse Rand

Door Peter Persyn, Lorin Parys, Ben Weyts op 6 augustus 2016, over deze onderwerpen: Welzijn
Vlaanderen investeert 2,5 miljoen euro extra in welzijn Vlaamse Rand

Vlaanderen maakt 2,5 miljoen euro vrij voor een rollend fonds voor welzijnsinvesteringen in Vlaams-Brabant. Het fonds, dat binnen anderhalf jaar van start gaat en nog aangevuld kan worden met geld uit de provincie, moet de achterstand wegwerken die Vlaams-Brabant vandaag nog heeft op dat vlak. Vlaams Parlementsleden Peter Persyn en Lorin Parys reageren tevreden.

In 2015 spendeerde de Vlaamse Rand slechts 7,40 euro per burger aan het Algemeen Welzijnswerk. Dat is bijna 5 euro minder dan het Vlaamse gemiddelde. Ook het aantal plekken voor kwetsbare kinderen die hulp nodig hebben, ligt lager dan in andere provincies. “De kloof met de andere provincies begon de vorm van de Grand Canyon aan te nemen”, zegt Lorin Parys.

Dat het autonome provinciebedrijf Vlabinvest, dat voor betaalbare woningen zorgt in de Vlaamse Rand, een apart rollend fonds krijgt voor investeringen in welzijn, stemt de N-VA dan ook tevreden. Hoewel de provincies in principe geen rol meer hebben op het vlak van welzijn, blijft de mogelijkheid voor de provincie Vlaams-Brabant om te investeren in welzijn. “Dat is goed nieuws,” zegt Peter Persyn. “Met de N-VA dringen we erop aan dat die middelen gaan naar die sectoren die het meeste nood hebben aan welzijnsinvesteringen”, besluit Vlaams minister Ben Weyts, die bevoegd is voor de Vlaamse Rand.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is