Vlaamse Regering investeert 150.000 euro in Leuvens project voor jonge ondernemers

Door Lorin Parys op 25 september 2018, over deze onderwerpen: Economie, Leuven, Ondernemen, Vlaams-Brabant

Het Leuvense project LEON wil zoveel mogelijk Leuvense jongeren tussen 18 en 25 jaar bereiken om hun ondernemerszin te prikkelen en hen kennis te laten maken met ondernemerschap als mogelijke carrièrekeuze. Leuvens Volksvertegenwoordiger Lorin Parys (N-VA) meldt dat de Vlaamse Regering 150.000 euro investeert in Leuvens ondernemerschap.

LEON is een samenwerking tussen verschillende Leuvense spelers zoals het stadsbestuur, de KU Leuven maar ook het Leuvense bedrijfsleven. “Het project wil het enorme potentieel jongeren aanboren om meer in te zetten op ondernemerschap als lokale economische motor. Leon biedt de Leuvense jongeren begeleiding aan, inspiratie- en informatiesessies; één fysiek éénstopsloket en een breed netwerk en platform van jonge ondernemers aan”, verduidelijk Parys.

Parys reageert tevreden dat nu ook de Vlaamse Regering dit project in de toekomst zal ondersteunen. “De bezielers achter LEON verkregen een EFRO-subsidie van 190.000 euro. De Vlaamse Regering heeft besloten om daar 145.000 euro bovenop te doen. Dat geeft goed de ambitie van deze Vlaamse Regering weer: investeren in ondernemerschap in Leuven om zo economische groei te stimuleren”, aldus Parys.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is