Tweede hoorzitting over homoseksualiteit en religie

Door Lorin Parys op 2 februari 2017

De Commissie voor Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement organiseert op donderdag 2 februari 2017 voor de tweede maal een informele hoorzitting over  homoseksualiteit en religie. Ditmaal werden de ‘raadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van holebi’s behartigen’ uitgenodigd.

Aanleiding

De Commissie voor Gelijke Kansen organiseerde op 29 september 2016 een eerste informele ontmoeting over het thema ‘homoseksualiteit en religie’ met vertegenwoordigers van de erkende erediensten. Aanleiding voor die ontmoeting was een uitzending van De afspraak in juni op Canvas met rabbijn Aaron Malinski en imam Brahim Laytouss over seksuele diversiteit binnen hun geloofsgemeenschappen.

Tweede hoorzitting

In opvolging van die vergadering organiseert de Commissie Gelijke Kansen op 2 februari 2017 een tweede informele hoorzitting in het Vlaams Parlement. Ditmaal worden de raadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van Holebi’s behartigen, uitgenodigd. Bedoeling is van gedachten te wisselen over de wijze waarop de verschillende standpunten over homoseksualiteit zich verhouden tegenover ‘gelijkheid’ als fundamentele waarde.

Deelnemers

De volgende organisaties zullen aanwezig zijn:

  • Balagan, Joodse geloofsgemeenschap: David Weis
  • Holebi-Pastores, Christelijke geloofsgemeenschap: Rik Beckers

Naast deze organisaties zullen ook Yves Aerts en Katrien Vanleirberghe namens Çavaria, belangenverdediger voor holebi’s en transgenders, het woord nemen. Prof. Ilke Adam, VUB, ten slotte zal toelichting geven bij haar onderzoek naar migratie en diversiteit. De organisatie Merhaba die uitgenodigd werd omwille van haar werking op de snijlijn van seksuele, gender- en culturele diversiteit, kon niet aanwezig zijn.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is