Parys: 'Stop de trein der traagheid over de aanpak van tienerpooiers'

Door Lorin Parys op 7 januari 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

De N-VA wil dat de trein der traagheid over de aanpak van tienerpooiers stopt. “Ik ben blij dat de er na lang aandringen nu eindelijk werk wordt gemaakt van een centraal meldpunt, maar in feite is het hallucinant dat het zo lang heeft geduurd. Nu is het eindelijk tijd om een gespecialiseerd shelter op te richten voor slachtoffers van tienerpooiers. Die vraag naar opvang voor minderjarige slachtoffers leeft al sinds 2001.”

“Die aparte opvang is belangrijk om slachtoffers te helpen en de begeleiding op maat te geven die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld om hun verslavingsproblematiek aan te pakken, hun afhankelijkheid van hun pooiers te behandelen en ze de nodige psychologische bijstand te geven.”

“Om kort de historiek te schetsen: in 2016 zet Child Focus het probleem van tienerpooierschap met een rapport opnieuw op de agenda. In maart 2017 beloofde minister Vandeurzen de oprichting van een stuurgroep. Die komt een half jaar later, in september, eindelijk samen en beslist werkgroepen op te richten. Begin november waren die nog niet samengekomen, ondertussen zouden enkele werkgroepen wel vergaderd hebben. Maar voor eind februari is er nog steeds geen nieuwe vergadering van de stuurgroep gepland die de oprichting van een shelter kan naar voor schuiven, terwijl de Vlaamse regering eind april in voorzichtige zaken gaat voor de verkiezingen in mei. We vragen dus om te stoppen met treuzelen en over te gaan tot actie in het belang van de slachtoffers.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is