Nieuwe werken aan de weg in Leuven en omstreken

Door Lorin Parys op 22 december 2016, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit, Verkeersveiligheid

De Vlaamse Regering investeert fors extra in onze wegen en daar plukt ook Leuven de vruchten van. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in Leuven en omstreken. “Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts verhoogt het totale Vlaamse investeringsbudget met ongeveer 1/3e en dat gaan we ook lokaal zeker voelen”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Lorin Parys (N-VA).

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts gebruikt de opbrengsten van de slimme kilometerheffing voor vrachtwagens om het investeringsbudget voor onze wegen met 1/3e  te verhogen: van 350 naar 450 miljoen euro per jaar. De gevoelige verhoging betekent dat er meer kan worden gewerkt aan de weg.

“Investeringen in infrastructuur zijn cruciaal voor onze regio”, zegt Parys. “Investeringen versterken de verkeersveiligheid en maken het verkeer vlotter, wat goed is voor de economische ontwikkeling. De komende drie jaar investeert minister Weyts meer dan 26 miljoen euro in Leuven en de omliggende gemeenten. De grootste investeringen komen meteen in 2017: 10,3 miljoen euro investeringen in mobiliteitsinfrastructuur.”

De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor onze regio zit er goed nieuws in:

  1. In 2017 wordt meer dan 4 miljoen euro geïnvesteerd in de heraanleg van de Mechelsesteenweg in Herent.
  2. De Meerdaalboslaan krijgt een investering van meer dan 3 miljoen euro voor de aanleg van een ecoduct, een fietsersbrug en fietspaden langs de N251.
  3. Er wordt de komende jaren verder geïnvesteerd in de ontwikkeling van Leuven Noord en het Vunt complex, waaronder ook een fietstunnel onder de E314 aan de Kessel-losesteenweg. Deze zal een veilig alternatief bieden voor fietsers.

In een groot deel van de investeringen gaat een groot aandeel naar investeringen voor fietsers en voetgangers. “Dit is goed nieuws voor Leuven”, stelt Parys tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Meer verkeersveiligheid voor de kwetsbare weggebruikers, betere doorstroming voor het verkeer. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg.”

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is