Nieuwe Vlaamse investeringen voor mobiliteit in Leuven

Door Lorin Parys op 20 december 2017, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit, Verkeersveiligheid, Vlaams-Brabant

“De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor alle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Leuven. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de aanleg van een spitsstrook op de E314 in Wilsele, het fietspad aan de Rennessingel tussen Gasthuisberg en de N2, het fietspad aan de Lüdenscheidsingel, het probleem van de Duitse Brug en een nieuwe tunnel onder de E314 in Wilsele,” zegt Lorin Parys, kandidaat-burgemeester voor N-VA in Leuven.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer en weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

Leuven Noord: Spitsstroken E314, tunnel voor ontsluiting en aanpak Duitse Brug

“Op de E314 komen er spitsstroken om het verkeer vlotter te laten verlopen. Het gaat om een investering van om en bij de 30 miljoen euro in onze mobiliteit. We bouwen ook een fiets- en autotunnel onder de E314 in Wilsele voor bijna 3 miljoen,” zegt Parys.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Lorin Parys van N-VA Leuven. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. De Duitse Brug is daarvan een goed voorbeeld: talloze vrachtwagens reden zich daaronder al vast. Dat is slecht voor zowel de verkeersveiligheid als voor de ontsluiting van Leuven Noord en dus de economie. We hebben dit dossier dan ook zeer regelmatig aangekaart in Brussel bij minister Weyts”. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken maakt nu meer dan 2 miljoen euro vrij voor de nodige aanpassingen. Voor het structureel onderhoud van de E40 en de E314 wordt er 1.2 miljoen euro vrijgemaakt over twee jaar. Voor het plaatsen van een brandwerende wand in de tunnel van de Bondparking wordt 750.000 euro opzij gezet.

Extra fietsinfrastructuur

Parys vindt ook dat de veiligheid voor de fietsers in Leuven op een aantal plaatsen beter kan. “Voor de aanleg van een fietspad aan de Lüdenscheidsingel investeert de minister 600.000 euro in 2018. In 2019 komt daar nog het fietspad aan de Rennessingel bij tussen Gasthuisberg en de N2. Dit is belangrijk voor Leuven”, stellen Parys tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is