N-VA wil betere signalisatie aan werkzaamheden aan Opek

Door Lorin Parys op 18 december 2014, over deze onderwerpen: Leuven, Verkeersveiligheid, Vlaams-Brabant
Situatie aan de Vaartkom - Fotot: hsb

'De verkeerssituatie bij de wegwerkzaamheden aan Opek aan de Leuvense Vaart is levensgevaarlijk', zegt Lorin Parys van N-VA Leuven. 'Door de werkzaamheden is de verkeerssituatie ondertussen al vier weken gewijzigd, maar een schrijnend gebrek aan signalisatie maakt de toestand op het kruispunt onduidelijk en verwarrend.'

Vanuit de Sluisstraat mogen auto's normaal enkel rechts afslaan. Door de werkzaamheden mogen ze echter beide kanten op, wat niet duidelijk aangegeven staat. In het gedeelte van de Havenkant waar normaal eenrichtingsverkeer geldt, mag het verkeer nu in beide richtingen rijden. Ook dat is volgens N-VA heel onduidelijk, want over het oude verkeersbord is enkel een zak getrokken.

Tot slot moeten automobilisten die van de Vaartkom komen en normaliter achter Opek richting Wilsele rijden, nu voor Opek links afslaan. Daardoor moeten ze over een witte belijning rijden, wat voor heel wat verwarring zorgt.

'Daarbij komt dat het trottoir op het kruispunt zo zwaar beschadigd is dat voetgangers amper zien waar ze mogen oversteken', klinkt het.

'De werkzaamheden duren nog minstens tot eind januari', besluit Parys. 'Om ongevallen te voorkomen, lijkt het ons heel belangrijk dat extra signalisatie geplaatst wordt. De witte wegmarkeringen moeten dan weer verdwijnen.' (hsb)

Bron: Het Nieuwsblad - Hannelore Smitz

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is