N-VA trekt kaart van vernieuwing in Vlaams Parlement

Door Jan Hofkens, Jan Hofkens, Lorin Parys, Axel Ronse op 2 september 2014, over deze onderwerpen: NV-A, Politiek, Verkiezingen 2014
Vlaams Parlement

De N-VA heeft de vier commissievoorzitters voor het Vlaams Parlement aangeduid waarop ze als veruit grootste partij in dat halfrond recht heeft. Naast Lies Jans, die al sinds 2009 in het Vlaams Parlement zetelt, gaat het om drie nieuwkomers: Jan Hofkens, Lorin Parys en Axel Ronse.

De Limburgse Lies Jans wordt voorzitter van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken. De Antwerpse advocaat Jan Hofkens, een N-VA'er van het eerste uur en gemeenteraadslid in Wommelgem, gaat nu ook de commissie Algemeen Beleid, Financiën en Begroting voorzitten. Leuvenaar Lorin Parys, gewezen COO van Uplace, wordt voorzitter van de commissie Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen. En West-Vlaming Axel Ronse, ex-Unizo en voormalig adviseur van Geert Bourgeois, zal de commissie Economie, Werk en Innovatie voorzitten.

Bij de verkiezingen van 25 mei behaalde de N-VA maar liefst 43 van de 124 Vlaamse zetels. Op basis van de verdeling van het systeem-Dhondt levert dat de partij niet alleen vier commissievoorzitters op maar ook nog een groot aantal eerste of tweede ondervoorzitters.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is