N-VA roept op tot meer verbinding in gemeenteraad

Door Lorin Parys op 27 januari 2021, over deze onderwerpen: Leuven

“Groen stemt tegen behoud van Parkveld als stadsbos.”

Op de Leuvense gemeenteraad van gisteren spraken oppositie en meerderheid, op initiatief van N-VA gemeenteraadslid Zeger Debyser, zich uit over de bestemming van het Parkveld: woonverkaveling of stadsbos. N-VA Leuven trok alvast resoluut de kaart van het stadsbos. Tot grote verbazing van de N-VA stemde Groen evenwel tegen het N-VA voorstel om het Parkveld te bestemmen als Parkbos. “Nochtans maakte Groen hier een breekpunt van in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018” aldus Zeger Debyser. “’Het Parkveld dient behouden te blijven als open, groene en agrarische zone’, klonk het toen nog bij Groen.” De stemhouding van Groen kan dan ook op weinig begrip rekenen bij oppositiepartij N-VA. “Ik steek niet onder stoelen of banken dat wij ontgoocheld zijn dat ons voorstel werd weggestemd,” vervolgt Debyser. “Tot onze grote verrassing stuurde Groen bovendien vandaag, amper 12 uur nadat het tegen ons voorstel had gestemd, een bericht de wereld in waarin het zich naar eigen zeggen ‘opnieuw uitspreekt voor Parkveld als open en groene ruimte’. Groen zegt hier dus net het tegenovergestelde van wat het gisteren op de gemeenteraad stemde. Klaarblijkelijk primeert partijpolitiek hier op de inhoud,” vult Lorin Parys, fractievoorzitter, aan.

N-VA Leuven vraagt de meerderheid meer te verbinden

“Dat een voorstel door de meerderheid wordt weggestemd louter omdat het uit de oppositie komt, is helaas niet nieuw” aldus Parys. “De meerderheid heeft het graag over verbinden maar doet dat in de praktijk enkel binnen eigen kring. Voor de gemeenteraad gisteren konden we al in de krant lezen dat de meerderheid vier keer neen zou stemmen op vier N-VA voorstellen. Zo stelden we voor om trouwen in openlucht mogelijk te maken, de belangen van de 7.200 Leuvenaars die in Brussel werken te verdedigen door in overleg te gaan met het Brussels Gewest over de geplande stadstol, de stadstaksen voor onze ondernemers kwijt te schelden in 2021 en natuurlijk om Parkveld te bestemmen als Parkbos.”

“Met onze N-VA fractie steunen we elke gemeenteraad goede voorstellen, ongeacht of ze uit de meerderheid of oppositie komen. Wij werken voor de Leuvenaars en we hebben niet het patent op alle goede ideeën in onze stad. Het zou fijn zijn als de partijen uit de meerderheid dezelfde openheid aan de dag zouden leggen en beter voor onze stad, ” besluit Lorin Parys.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is