N-VA Leuven in actie om verkeersknoop aan het Sint-Jakobsplein te ontwarren

Door Lorin Parys op 8 mei 2015, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit, Verkeersveiligheid, Vlaams-Brabant

De stad werkt momenteel aan een nieuw mobiliteitsplan voor de benedenstad. Ook in haar begrotingsvoorstel is de autoluwe benedenstad een prioriteit. Zo wordt ondermeer een verkeerslus gepland ter hoogte van de Biezenstraat. N-VA Leuven vreest dat dit de onveiligheid enkel vergroot en ziet dit graag anders.

Fractieleider Zeger Debyser: “Dit traject is nu reeds problematisch in de spits voor de fietsers naar Gasthuisberg. Bovendien is het een schoolomgeving waar veiligheid de prioriteit zou moeten zijn, zoals de stad in haar communicatie zelf aangeeft. Maar de bijkomende verkeerslus zorgt eerder voor een verkeersknoop. Wij pleiten voor een veilige, afgescheiden fietsstrook  vanuit de Hertogensite naar Gasthuisberg.”

Gemeenteraadslid Griet Valgaeren : “De fietsonvriendelijke aanleg bij nieuwe projecten (denken we maar aan het De Somerplein en de kop van de Kapucijnenvoer) wijst op onvoldoende betrokkenheid van het college. Daarom zullen onze drie schepenen van mobiliteit op ludieke wijze vertegenwoordigd zijn tijdens de fietsactie.”

Vrijdagmorgen 8 mei om 7u.30 houdt N-VA Leuven daarom een fietsactie op de hoek van de Biezenstraat en het Sint-Jakobsplein om de gevaarlijke verkeerssituatie aan te klagen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is