Lorin Parys over de regeringsonderhandelingen: “CD&V en Open Vld houden de sleutel in handen”

Door Lorin Parys op 21 november 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019
lorin parys

Volgens N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys ligt de sleutel voor de federale regeringsonderhandelingen bij CD&V en Open Vld. “Zij moeten kleur bekennen: zijn ze bereid om in een paars-groene regering te stappen zonder meerderheid aan Vlaamse kant”, zei Parys in De Ochtend op Radio 1. 

N-VA doet nog mee

Dat informateur Paul Magnette van de PS liefst zonder de N-VA regeert, is geen geheim. “Het is duidelijk dat de informateur liefst een paars-groene regering op de been brengt”, sprak Lorin Parys, die tegelijkertijd benadrukte dat de N-VA nog altijd mee rond de tafel zit. “Dat wij liever in de oppositie zouden zitten, is niet juist. Integendeel, wij legden zelf al een pak voorstellen op tafel waarrond we willen werken. Dat duidt volgens mij niet op de houding van oppositiepartij.”

Cadeaus aan PS-kiezer

Toch is de N-VA-ondervoorzitter er niet helemaal gerust in. “Tot voor kort was bij Open Vld en CD&V de deur echt dicht voor een federale regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. Maar dat geluid hoor je niet meer”, aldus Lorin Parys. “Maar je weet wat er dan gebeurt: vaak krijgen we dan een regering waar de Vlaming betaalt voor cadeaus die ten goede komen van de PS-kiezer”, waarschuwde hij nog. Pas als Open Vld en CD&V voet bij stuk houden, zal de PS de paars-gele piste echt onderzoeken, meent Parys.

Beluister het hele gesprek met Lorin Parys op Radio 1.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is