Lorin op stage bij Bakala Academy

Door Lorin Parys op 10 november 2016, over deze onderwerpen: Leuven, Ondernemen, Vlaams-Brabant

Vlaams parlementslid en Leuvenaar Lorin Parys zocht een sportieve stageplek op in zijn achtertuin. Bij Bakala Academy kreeg hij eerst een rondleiding door professor Peter Hespel en voormalig topbasketter en Slimste Mens Thomas Van Den Spiegel. Die laatste stelt zijn Europese ervaringen nu ten dienste van andere topsporters. Vervolgens kreeg hij meer uitleg over de commerciële werking van de Academy. Een van hun paradepaardjes is het hoogtecentrum. Daarmee kunnen sporters een hoogtestage afleggen in Leuven. Triatleet en Iron Man Frederik Van Lierde gaf er een demonstratie van de hoogtestage.

De namiddag was intensiever, want Lorin Parys mocht de diensten proefondervindelijk testen. Eerst werd zijn vetpercentage en botmassa gemeten met een lichaamsanalyse. Daarna mocht hij zijn uithoudingsvermogen bewijzen tijdens een maximale inspanningstest op de loopband.

Prof. Peter Hespel, Scientific Director van Bakala Acedemy, vond het interessant om eens een politicus over de vloer te krijgen. “Zeker iemand die duidelijk op zoek is om expertise uit de regio te integreren in een politiek die onze regio beter op de kaart zet en zelfs internationale exposure kan geven. Het doet ons ook beter nadenken over hoe we onze expertise en diensten nog beter kenbaar kunnen maken en ten dienste kunnen stellen van de maatschappij. Lorin Parys vond het zelf ook een razend interessante dag: “Geweldig hoe de top in wetenschap en sport hier samenkomen.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is