Lorin Parys is kandidaat-burgemeester in 2018

Door Lorin Parys op 14 november 2016, over deze onderwerpen: Leuven

De grootste oppositiepartij in Leuven trekt met Lorin Parys, 40 jaar, ondernemer en Vlaams volksvertegenwoordiger, als kopman naar de stembus. Lorin is geboren in Leuven, getrouwd met Bart Van Bever en papa van twee pleegkinderen en een adoptiedochter. In het Vlaams Parlement zit hij de Commissie Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding voor.

Nieuw bestuur, nieuwe stijl

Lorin: “Het is gezond dat het bestuur van een stad op tijd verandert. Als partijen 24 jaar na mekaar aan de macht zijn, krijg je onvermijdelijk blinde vlekken en luister je niet meer naar iedereen. Wij gaan voor een glasheldere breuk met het verleden. We willen het bestuur van Leuven overnemen met een fris verhaal en een nieuwe stijl. Wij zijn de enige partij die alles opnieuw in vraag durft te stellen en echt wil luisteren naar alle Leuvenaars met goede ideeën. Daarom starten we met een Luistertoer die ons in de volgende 2 jaar in elke Leuvense wijk brengt. Want het is mijn ambitie om de burgemeester van álle Leuvenaars te zijn.”

Iedereen Burgemeester. Veiligheid, sociaal beleid, economie & creativiteit

“We maken van samen besturen een speerpunt en voeren bijvoorbeeld een burgerbegroting in en houden vliegende schepencolleges in de deelgemeenten. Daarnaast zetten we verstandig in op veiligheid, investeren we in sociaal beleid en stellen we scherp op economie & creativiteit. Zo horen we bijvoorbeeld dat Leuvenaars graag een schild van slimme camera’s met nummerplaatherkenning willen om inbraken door rondtrekkende bendes tegen te gaan. Veel inwoners spreken ons aan over de moeilijkheid voor Leuvenaars om een eigen stek in eigen stad te kopen, daar willen we wat aan doen. En we werken een kinderarmoedeplan uit want de Leuvense kinderarmoede stijgt terwijl ze in andere centrumsteden daalt. We gaan overleggen met mensen in armoede en met experten over nieuwe ideeën.”

Circulatieplan en 1 uur gratis parkeren

“En de redelijkheid moet terugkeren voor iedereen die in de stad woont en de stad wil bezoeken. Dus gaan we naar de Leuvenaar luisteren want dit circulatieplan kan veel beter. Vanuit de handel horen we al  de vraag om iets te doen aan het parkeerbeleid. Dus willen we bekijken hoe we kunnen leren van Kortrijk en Roeselare en het eerste uur ondergronds parkeren gratis kunnen maken.”

Slimste stad van Vlaanderen met nieuwe toeristische attractie

“Tenslotte mag Leuven, de slimste stad van Vlaanderen, wat trotser zijn op wat hier gebeurt. Veel Leuvenaars hebben geen idee wat er zich afspeelt achter de deuren van imec, de universiteiten en onze bedrijven. Dus is ons voorstel om op de Hertogensite een plek voor de toekomst te bouwen waar we die deuren open zetten voor de jeugd, Leuvenaars en toeristen. We willen hen laten beleven hoe onze Leuvense kennis wereldwijde innovaties stuurt.”

“De keuze in 2018 is duidelijk: ofwel gaan we van rood naar donkerrood. Ofwel gaan we van rood naar verandering. En die verandering willen wij samen met de Leuvenaar realiseren,” besluit Lorin. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is