Infoavond over het vernieuwde streekbeleid

Door Lorin Parys op 9 februari 2016, over deze onderwerpen: Vlaams-Brabant

Op voorzet van minister Muyters, keurde de Vlaamse Regering een conceptnota goed waarin de toekomst van het streekoverleg grondig herbekeken wordt. Momenteel wordt gemeente-overschrijdende streekontwikkeling per regio opgevolgd in het ‘Regionaal Economisch en Sociaal Overlegcomité’ (RESOC). We stellen echter vast dat het streekoverleg de afgelopen tien jaar niet mee is geëvolueerd met een aantal maatschappelijke evoluties.

De visie van onze partij is dan ook om naar een nieuw beleid op vlak van streekontwikkeling te gaan, via een bottom-upbenadering waarbij samenwerkingsverbanden tussen gemeenten Vlaamse middelen kunnen krijgen. Dat wil zeggen dat we de facto het huidige kader van het streekoverleg verlaten en de verantwoordelijkheid in belangrijke mate bij de lokale besturen leggen.

Als partij moeten we deze kans grijpen om resoluut voor deze doorstart te kiezen. Ikzelf, het kabinet van Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters en de Cel lokaal beleid van het N-VA-partijsecretariaat hopen u dan ook talrijk te ontvangen op de infoavond over het vernieuwde streekbeleid op dinsdagavond 16 februari 2016 vanaf 19.30 uur in Novotel Brussels Airport, Da vinci laan 25, 1831 Diegem. Iedere N-VA-mandataris uit Vlaams-Brabant is welkom! Gelieve uw aanwezigheid voor 11 februari te bevestigen bij Soetkin Van Causbroeck via soetkin.vancausbroeck [at] n-va.be of 02 219 49 30.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is