IMEC krijgt 10 miljoen euro van de Vlaamse Regering

Door Lorin Parys op 21 juli 2015, over deze onderwerpen: Economie, Leuven

Het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum, kortweg IMEC, krijgt een subsidie van 10 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Dat werd beslist door Vlaams Minister-President Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams Minister voor innovatie Philippe Muyters (N-VA). “Met deze nieuwe impuls kan IMEC zijn stofvrije ruimte uitbreiden met zo’n 4.000 m². Daarmee verankeren we top onderzoek en belangrijke banen in Leuven,” zegt Vlaams volksvertegenwoordiger uit Leuven Lorin Parys. 

Vlaams Minister voor Innovatie Muyters: “In totaal zal de Vlaamse Overheid tussen 2012 en 2015 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de infrastructuurwerken bij IMEC. Zelf zorgt IMEC nog eens voor 900 miljoen euro aan extra financiering. Onze hefboomsubsidie zorgt dus voor negen keer meer investeringen.”

IMEC krijgt deze subsidie voor de ontwikkeling van een zogenaamde ‘Clean Room’. “Zo’n Clean Room is een stofvrije ruimte die nodig is voor het meest geavanceerde onderzoek naar de allerkleinste chips en siliciumschijven van 450 mm. De totale investering loopt dus op tot 1 miljard euro en de bestaande stofvrije ruimte wordt hiermee zo’n 4.000 vierkante meter groter”, aldus Parys.

“Goed voor de Leuvense economie”

IMEC werkt nauw samen met de Leuvense Universiteit. Het is een van de grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen met 2.200 medewerkers. “De extra investeringen zijn nodig als het Leuvens onderzoekscentrum een leidende rol wil blijven spelen op het internationale onderzoekstoneel. Lokaal verstevigen ze de jobs in Leuven en onze positie als kenniscentrum.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is