5,5 miljoen euro in Digisprong-middelen in Leuven

Door Lorin Parys op 7 juni 2021, over deze onderwerpen: Leuven, Digitalisering, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 5.563.494 euro in Digisprong-middelen in Leuven. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt Weyts. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit,” zegt N-VA fractievoorzitter Lorin Parys. “Dankzij deze middelen kunnen de Leuvense scholen hoogstaand onderwijs blijven bieden.”

“Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er wordt 385 miljoen euro uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts. Voor Leuven investeert Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts meer dan 5,5 miljoen euro in Digisprong-middelen.”

De Vlaamse Overheid keert een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar. 

 “Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt fractievoorzitter Lorin Parys. “Dus zijn we tevreden dat we van Covid een opportuniteit maken om extra te investeren in ons onderwijs.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is