5,4 miljoen euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Leuven

Door Lorin Parys op 24 april 2017, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het Vlaamse investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau. Dat zal ook merkbaar zijn in Leuven. Nog voor 2019 is er 5,4 miljoen euro aan Vlaamse middelen vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Leuven. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Zeger Debyser, fractievoorzitter van N-VA Leuven, en Vlaams Volksvertegenwoordiger, Lorin Parys (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger.”

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. Zowel in 2017, 2018 als 2019 wordt telkens de magische kaap van 100 miljoen euro per jaar gerond. Ook het uitgebreid fietsinvesteringsplan is klaar met alle concrete projecten. “Dat plan heeft ook positieve gevolgen voor Leuven”, vertelt Parys.

“N-VA Leuven ijvert al langer voor meer fietsinvesteringen”, zegt fractievoorzitter Zeger Debyser. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Leuven heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanleggen van een fietspad naast de Lüdenscheidsingel. We hebben dit ook aangekaart bij de minister.”

Uit het investeringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog voor 2019 zo’n 5,4 miljoen euro aan Vlaamse middelen werd vastgelegd voor Leuven. “Concreet gaat het om investeringen voor de aanleg van een fietspad langsheen de Lüdenscheidsingel, waar we al lang voor pleiten. Maar ook komen er aanpassingen in de Zoutstraat en de Rederstraat. In 2019 wordt ook geïnvesteerd in een fietspad op de Rennessingel tussen het UZ Leuven en de N2”, vertelt volksvertegenwoordiger Lorin Parys.

“Hier zaten veel fietsers in Leuven al lang op te wachten”, besluiten Parys en Debyser tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is