300.000 euro transformatiesteun voor technologiebedrijf CommScope in Kessel-Lo

Door Lorin Parys op 15 december 2017, over deze onderwerpen: Economie, Leuven, Vlaams-Brabant

CommScope, het vroegere Raychem/Tyco, in Kessel-Lo krijgt 300.000 euro transformatiesteun. Lorin Parys, kandidaat-burgemeester (N-VA): “Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) besliste om de grote investeringen die het bedrijf in Leuven doet, te steunen. CommScope is een wereldspeler op het vlak van  ommunicatietechnologie en investeert minstens 6,5 miljoen euro in Leuven. Om het veranderingsproces te ondersteunen met extra opleidingen krijgt het nu dus steun. Bij de 500 jobs in Leuven komen er al zeker 12 bij.”

CommScope produceert ongeveer 15.000 verschillende componenten. Dat zijn voornamelijk onderdelen voor datacommunicatienetwerken. Om dat proces te vereenvoudigen investeert het bedrijf in innovatie en nieuwe technologie zoals nieuwe verbindingstechnieken voor optische vezels. In Leuven doet het bedrijf aan onderzoek en ontwikkeling voor de CommScope groep.

“Leuven moet de hoofdstad van innovatie worden. Daarom is het belangrijk dat we bedrijven ondersteunen om hier in Leuven in vernieuwing te blijven investeren. Ik ben dus blij dat we dit bedrijf kunnen helpen in het creëren van extra jobs en in hun ambitie om met 19% te groeien en Zuid-Oost Azië, Indië en Latijns-Amerika vanuit Leuven te veroveren,” besluit Parys.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is