1,75 miljoen euro aan investeringen in openbaar vervoer

Door Lorin Parys op 3 maart 2016, over deze onderwerpen: Leuven, Mobiliteit
De Lijn Leuven

Het openbaar vervoer in Leuven wordt verder versterkt met gerichte investeringen ter waarde van meer dan 1,75 miljoen euro. Dat blijk uit het investeringsprogramma 2016-2018 van De Lijn, dat onder de loep genomen werd door Vlaams Volksvertegenwoordiger Lorin Parys (N-VA). “Onder impuls van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts gaat ook Leuven er op vooruit”, stelt Parys vast. “Betere infrastructuur maakt het openbaar vervoer nog aantrekkelijker”. 

Investeringen in het openbaar vervoer zijn prioritair voor partijgenoten Weyts en Parys. “Sommigen willen autobestuurders pesten tot ze uit wanhoop naar de bus gedreven worden”, zegt Parys. “Het is veel beter om het openbaar vervoer te versterken, zodat de bus zelf nieuwe reizigers kan verleiden met aantrekkelijke troeven. Dat vraagt investeringen”. 

Nieuwe Lijnwinkel Martelarenplein

In 2018 wordt 300.000 euro geïnvesteerd in de nieuwe Lijnwinkel op het Martelarenplein. Ook de inkom van het directiegebouw wordt aangepakt. Daarnaast staan er in 2016 nog een aantal kleinere investeringen op de agenda. 

Ontsluiting Gasthuisberg

De ontsluiting van Gasthuisberg wordt fors verbeterd. In totaal gaat het in 2016 om een bedrag van om en bij het miljoen euro dat wordt geïnvesteerd in de omgeving van  Gasthuisberg. “Voor de Leuvenaar, de Leuvense studenten en een betere mobiliteit in Leuven is de uitbouw van het UZ Gasthuiserg een prioriteit”, vindt Parys. “Ook aan de Diestsepoort, worden nieuwe perrons worden aangelegd, goed voor een investering van nog eens 450.000 euro.”

Brabantnet

Ook voor de bereikbaarheid van Brussel en de Vlaamse Rand blijft minister Weyts investeren. “Brabantnet is bijzonder belangrijk om de mobiliteit in de Vlaamse Rand te ontlasten. Daarom is het goed dat we niet enkel in de voorbereidingen van Brabantnet investeren maar ook al 7,5 miljoen euro in de nodige grondverwerving”, besluit Parys. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is