1.000.000 euro transformatiesteun voor Leuvens technologiebedrijf JSR Micro

Door Lorin Parys op 8 september 2017, over deze onderwerpen: Economie, Leuven, Vlaams-Brabant

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) kende de Vlaamse Regering vandaag circa 1.000.000 euro strategische transformatiesteun toe aan het Leuvense technologiebedrijf JSR Micro NV. JSR Corporation, het internationale bedrijf waar JSR Micro NV onderdeel van is, gelooft sterk in haar Leuvense vestiging en investeerde de afgelopen jaren zo’n 40 miljoen in het bedrijf. Vlaams Volksvertegenwoordiger Lorin Parys (N-VA) uit Leuven reageert positief op de investeringen, die passen in zijn doel om van Leuven de ‘slimste stad van Vlaanderen’ te maken.

De financiële crisis in 2008 had een sterke impact op de halfgeleiderindustrie waar ook JSR Micro deel van uitmaakt. De belangrijkste klant, goed voor 1/4e van de omzet, van het bedrijf ging failliet. Kandidaat-burgemeester van Leuven, Lorin Parys, schetst de situatie: “JSR Micro stelt in Vlaanderen momenteel meer dan 100 voltijdse equivalenten (VTE) te werk. De crisis heeft de Leuvense vestiging van JSR Micro gedwongen om nieuwe, innovatieve activiteiten te onderzoeken en op te zetten. Via O&O-ondersteuning (onderzoek en ontwikkeling) heeft het bedrijf nieuwe activiteiten gevonden in de innovatieve productie van Proteïne A. Zo kan het bedrijf zorgen voor extra werkgelegenheid in het Leuvense.”

Innovatie voor Vlaanderen

Proteïne A kent heel wat concrete toepassingen in de biotechnologie, onder meer in het opzuiveren van antilichamen. De innovatieve Proteïne A technologie die JSR ontwikkelde laat farmaceutische bedrijven toe antilichaam therapieën efficiënter te produceren en goedkoper op de markt te brengen, wat goed nieuws is voor de patiënt. Deze nieuwe activiteiten zorgen er voor dat het bedrijf veranderingen in de markt beter zal kunnen opvangen. Daar het om een volledig nieuw productieproces gaat, zijn er heel wat investeringen nodig in materiaal en installaties, maar ook in opleidingen voor werknemers en toekomstige werknemers. Lorin Parys licht toe: “Dit zorgt naar schatting voor zo’n 52 extra jobs in Vlaanderen. Daarvoor investeert het bedrijf 15 miljoen euro in nieuwe infrastructuur en 7,5 miljoen euro voor een nieuw opleidingsprogramma. De investeringen zijn positief voor het ondernemersklimaat in Vlaanderen.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is